Container transport

Intermodaal: groen en kostenefficiënt

Sinds 1996 is Meulenberg Transport getransformeerd van wegvervoerder tot een trendsetter op het gebied van intermodaal vervoer. Als enige, van origine Limburgse transportonderneming, is Meulenberg hierin gespecialiseerd. Met intermodaal transport speelt het bedrijf in op de tendens bij de overheid en grote verladers, om uit milieu-overwegingen meer goederen over water en spoor te vervoeren.

Het grootste deel van de activiteiten bestaat uit het vervoer van zeecontainers vanuit de Limburgse Euregio en het Duitse Ruhrgebied, naar de havens van Rotterdam en Antwerpen, alsmede het aanvoeren van containers vanuit deze havens. Voor iedere vervoersopdracht wordt de beste combinatie van vervoer per truck en gecharterde trein- en/of bargediensten bij de gewenste transportsnelheid gekozen. Op die manier biedt Meulenberg zijn opdrachtgevers de meest kostenefficiënte en “ groenst ” mogelijke logistieke oplossing.

 

De aanleg en uitbouw van containerterminals in Born, Venlo, Lanaken, Luik, Genk, Keulen, Duisburg en Voerde is van groot belang voor de ontwikkeling van het intermodale transport. Meulenberg Transport voegt daar nog een belangrijke factor aan toe. Het bedrijf ligt aan het verkeersplein Kerensheide, waar de autowegen Antwerpen-Keulen en Rotterdam-Luik elkaar kruisen. Dankzij deze centrale ligging is Meulenberg in staat op efficiënte wijze logistieke diensten te verlenen. Het aantal containertransporten heeft zich dan ook zeer sterk ontwikkeld.

 

De hele transportketen in één hand.

 

Meulenberg beheerst de gehele transportketen op het gebied van zeecontainertransport. Naast het vervoeren van geladen containers van en naar de havens van Rotterdam en Antwerpen, kan het bedrijf ook stuffen en strippen van containers verzorgen. De goederen kunnen dan worden overgeslagen in een andere container, geladen in een distributiewagen of worden opgeslagen in ons warehouse.

 

Meulenberg Transport bouwde in 2013, in een joint venture met Move Intermodal en Havenbedrijf Antwerpen, de nieuwe
spoorterminal Rail Terminal Chemelot, gelegen op de Chemelot-site (voormalige DSM) in Geleen. Van hieruit worden
dagelijks binnen- en buitenlandse spoorverbindingen onderhouden: Italië (Busto: 6x per week, Verona: 5x per week) en
Nederland (Moerdijk: 3x per week). Een containerkraan met capaciteit van 45 ton en een 44 tons containerheftruck zorgen
voor het handlen van de containers, wissellaadkisten en trailers. De terminal heeft een oppervlakte van 6 ha en een
overslag capaciteit van 100.000 teu.

 

Inclusief de containerterminals bestrijkt Meulenberg het complete traject van zeecontainertransport tussen de verlader en
de zeehaven. Ofwel: een sterke troef in het bieden van efficiënte en prijstechnische totaaloplossingen voor vervoer
en opslag.

 

Meulenberg Transport beschikt over een 70-tal eigen 20 ft. open top bulkcontainers die worden ingezet op transporten
tussen de Euregio en Noord Italië. Hiervoor maken we o.a. veelvuldig gebruik van de spoorverbindingen vanaf RTC.

Tevens verzorg Meulenberg Transport zeevrachten en douaneformaliteiten en ontzorgt de klant volledig van 'door to door'.